2020 – hjemmekontorets år

Timeregistrering · Publisert 22. mai 2020 av Tore Kraakmo

Våren 2020 førte til en annerledes hverdag for de fleste av oss, og noen av endringene kommer til å vedvare en stund til. En god del av oss som jobber på kontor fikk plutselig beskjed om å jobbe hjemmefra. I og for seg greit nok for mange, men for de som også fikk ansvar for hjemmeskole, hjemmebarnehage og så videre har nok arbeidsdagen blitt annerledes enn den var før.

Selv om arbeidsdagen er forventet å inneholde et viss antall timer, så kan det hende at disse timene blir fordelt litt utover dagen på en annen måte på hjemmekontoret enn når man kommer og går på et kontorlokale. Det kan da være lurt å etablere noen rutiner slik at det ikke sklir helt ut.

Hold på det vante, så godt du kan

Rutiner og ritualer har vært en viktig del av folks liv i uminnelige tider, selv om man kanskje ikke alltid er like bevisst på de. Tenk bare på om du har en favorittkopp til morgenkaffen, hvilke nettsider du stort sett alltid leser først, hvilken butikk er du innom på vei hjem, fredagstaco… Det kalles ofte å gå på autopilot. Det hjelper oss å spare energi til andre aktiviteter som f.eks jobboppgaver.

Nå skal mange av oss jobbe der vi vanligvis kobler av fra jobb. Det er litt forskjellig hvordan vi takler dette. Noen har en tilnærming til vanlig jobbhverdag ved å ha fast arbeidsplass, faste pauser og en plan for gjennomføring av oppgaver. Andre tar det litt mer som det kommer. Det flere peker på som viktig er at man finner en løsning som gjør at man er komfortabel, og ikke minst at man fortsatt har en viss kontakt med de man vanligvis jobber sammen med. En del som jobber i mindre bedrifter og enkeltpersonforetak har kanskje allerede jobbet hjemmefra en god stund og har det klart hva som fungerer og ikke, men det vil være en ny og utfordrende situasjon for andre.

Du er fortsatt på jobb

Det skal fortsatt føres timer. Kunder og prosjekter skal fortsatt faktureres og regnskap skal fortsatt føres. Har du et timeføringssystem som er lett og enkelt å bruke, og som ikke føles som merarbeid, vil det kunne hjelpe deg med å ha kontroll på timene du jobber.

Sitter du med ansvar for flere arbeidere og ønsker at du kunne ha en oversikt over ting som blir gjort, er det nyttig å ha et verktøy som lar deg opprette og delegere oppgaver som skal fullføres til de ansatte. Har du viktige beskjeder som skal ut, er sending av SMS fra det samme systemet kjekt og effektivt.

Og ikke minst er det viktig å få registrert avvikene som oppstår også når de skjer på hjemmekontoret. En enkel og lettfattelig løsning for avviksregistrering og oppfølging kan være uvurdelig for bedriften da flere og flere kunder og leverandører krever at slike systemer er i orden. Har du alt dette i ett og samme system sparer du mye tid og penger, og du er mer sikker på at det blir brukt som det er tenkt.

Hva kommer nå?

Hvordan samfunnet blir fremover er det vel ingen som kan si noe for sikkert om. Men at det er stor pågang for gode digitale løsninger er det liten tvil om. Timerabbit har løsninger som er fleksible, brukervennlige, og tar dialogen med kunder om deres behov på alvor. Vel verdt et forsøk.

 

 

 

 

Flere blogginnlegg

Prøv gratis i 30 dager

PRØV GRATIS NÅ